Vermogensplanning

Wanneer u over een aanzienlijk bedrag aan spaargeld beschikt dan is goed advies voor het etiketteren, spreiden en beheren van uw kapitaal heel belangrijk. We noemen dat vermogensplanning. Zeker wanneer u specifieke doelstellingen heeft voor de toekomst, zoals uw pensioeninkomen, de studie van uw kinderen, aflossen van uw hypotheek, een vakantiehuis, een financiële reserve voor zorgkosten e.d. dan is een goed uitgewerkt advies essentieel. 

Wij hebben bij vermogensplanning oog voor uw persoonlijke doelstellingen, belastingtechnische aspecten en een zo optimaal mogelijk rendement. Wij stellen een helder plan voor u op dat flexibel is en verschillende financiële instrumenten combineert. Daarbij bepaalt u zelf de verhouding tussen het gewenste rendement en het risico dat u bereid bent te lopen. Bovendien onderhouden wij periodiek uw vermogensplan zodat uw risicoprofiel niet uit de pas kan lopen en u uw doelstellingen ook daadwerkelijk kunt behalen.

Vermogensplanning is niet hetzelfde als beleggingsadvies. Hoewel beleggingen zeker een belangrijke rol kunnen spelen bij het realiseren van uw doelstellingen.

Wij adviseren en bemiddelen in:

 • banksparen
 • beleggingsfondsen
 • spaarrekeningen
 • spaardeposito's

Hierbij besteden wij aandacht aan de volgende aspecten:

 • fiscale aspecten zoals kapitaalvrijstellingen en vermogensrendementheffing
 • vermogensdoelstellingen
 • gewenste verhouding rendement en risico
 • looptijd(en) van uw vermogensonderdelen
 • gewenste flexibiliteit

Bij vermogensopbouw zijn de volgende variabelen van belang voor het resultaat:

 • Beginstorting
 • Maandelijkse inleg
 • Rendement
 • Risico
 • Looptijd
 • Kosten
Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Financiële begrippenlijst
Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een
energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling)
overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

 • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
 • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
 • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen
Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Als adviseur is het onze taak dat jij in jouw privéleven weet dat de financiële zaken goed geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan aansprakelijkheid- of andere schadeverzekeringen, en ook aan de meer complexe zaken als jouw hypotheek en financiële planning. Een huis kopen, trouwen of samenwonen, kinderen krijgen, studerende kinderen, stoppen met werken;  Wij helpen je zodat je goed op deze en andere gebeurtenissen bent voorbereid.

Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 17:00

Weekenden en avonduren op afspraak

Kantoorgegevens

AFM

12045601 
Kifid 300.017016
KVK 70772509
Volg ons op social media
Deel deze pagina
© Dutch media lab