beleggingsadvies

Door geld te beleggen kunt u een hoger rendement halen dan op een spaarrekening. Maar u loopt ook een risico dat uw kapitaal in waarde daalt. Wanneer u belegt moet u zich van de risico’s bewust zijn en daar van tevoren goed over nagedacht hebben. Wij bieden u beleggingsadvies op maat om u te helpen een verstandige beslissing te nemen.

Waarom zou ik gaan beleggen?

Sparen op een bankrekening levert niet veel op. Dat kan in de toekomst anders zijn maar de laatste 10 jaar is de spaarrente alsmaar lager geworden. Wanneer u kapitaal voor langere tijd niet nodig hebt is de volgende rekensom illustratief:

Spaarrentevergoeding 0,80%
Vermogensrendementheffing 1,20% –
Inflatie afgelopen 10 jaar 1,80% –
Netto rendement op spaargeld 2,20% NEGATIEF

Op langere termijn verliest uw spaargeld dus steeds meer waarde. Wanneer u nu een spaarsaldo hebt van € 50.000 dan zou in het bovenstaande voorbeeld uw kapitaal na 15 jaar zijn afgenomen tot € 35.814. U zult dus een hoger rendement moeten maken om uw spaargeld in waarde te laten toenemen. Dat kan nodig zijn voor allerlei doelstellingen, zoals uw pensioenopbouw, aflossing hypotheek, reserve voor zorgkosten in de toekomst. 

Beleggingsrendement 6,20%
Beleggingskosten 0,93% –
Vermogensrendementheffing 1,20% –
Inflatie afgelopen 10 jaar 1,80% –
Netto rendement op spaargeld 2,27% POSITIEF

Wanneer u nu een spaarsaldo hebt van € 50.000 dan zou in het bovenstaande voorbeeld het kapitaal na 15 jaar zijn aangegroeid tot € 70.260. Maak een afspraak voor een informatiegesprek over uw mogelijkheden. Wij loodsen u graag door de grondbeginselen van verstandig beleggen.

Website door: Dutch Media Lab